websikehealthcheck

Szénanátha kezelése

Mit ír fel magának az orvos, ha szénanátha tünetek gyötrik?

Mit tehetünk a szénanátha bosszantó tüneteivel szemben?

A szénanátha tünetei elképesztően idegesítőek tudnak lenni, így nem csoda, hogy az ember mindent tűvé tesz, hogy megoldásra találjon ellene. Sajnos az interneten kínált szénanátha elleni gyógymódok sokszor nem csak haszontalanok, de időnként veszélyesek is lehetnek. Cikkünkben segítünk átlátni a szénanátha tünetek enyhítésére szolgáló lehetőségeit és mutatunk olyan módszert, amellyel nem veszélyezteti magát, csak a tüsszögés, orrfolyás és viszketés elkerülését.
Mit tehet az, aki biztosan megállapítja: ez bizony szénanátha?

Akár folyamatosan fennálló, akár szezonálisan jelentkező allergiás nátháról beszélünk, az ember szabadulni szeretne tőle minél előbb. Érthető is. Lássuk tehát a kezelési lehetőségeinket:

Orrcsepp, vagy orrspray

Első ötletként irány a patika és máris dőlnek ránk az orrcseppek, orrspray-k, amik az orrdugulást veszik célba. Ezek a készítmények azonban nem hosszútávú használatra készülnek, és a segítőkész patikus sem ajánlja majd a tartós alkalmazásukat. Arra találták ki ezeket ugyanis, hogy összehúzzák az ereket és ezáltal csökkentsék a gyulladást. Rövid időre megoldás lehet, de nem csak hatástalanná válhatnak a sok használat után, hanem károsíthatják az orrnyálkahártyát és az orrban található csillószőröket, így a rövid enyhülés után rosszabbodáshoz is vezethet.

Első ötletként irány a patika és máris dőlnek ránk az orrcseppek, orrspray-k, amik az orrdugulást veszik célba.

Mi a helyzet az allergia elleni gyógyszerekkel, gyulladáscsökkentőkkel?

Erősebb allergiás tünet esetén már ezt fogja inkább ajánlani az orvos...

Erősebb allergiás tünet esetén már ezt fogja inkább ajánlani az orvos, hogy megakadályozza vele az allergiát kiváltó anyagok – azaz a hisztamin – felszabadulását a szervezetben. Sürgős esetben azonban nem sokat segítenek, mert nem azonnal fejtik ki hatásukat. Szedésüket már az allergiaszezon elején javasolni fogja az orvos megelőzésképpen. A hatásuk típusonként és persze szervezetenként változó lehet, számos esetben pedig kisebb nagyobb mellékhatásokkal is számolni kell. Csak kell, hogy legyen ennél jobb módszer…


Szteroid tartalmú gyógyszerek?

A legdurvább tünetek ellen már ez a hatásosnak tűnő fegyver, de sajnos itt a legnagyobb az egyéb kockázat is. Egyre egészségtudatosabbak vagyunk – úgy gondolom – és saját felmérésünk szerint egyre jobban megválasztják az emberek, mit engednek bekerülni a szervezetükbe. Amúgy nagyon helyesen. Ezek a gyógyszerek nagyon gyors hatást ígérnek. Ez persze, hogy csábító, amikor nem lát az allergiás náthától az ember. De ha az erek károsodását, vagy a cukorbetegség, csontritkulás kialakulásának esélyét is növelhetik, akkor is megéri??? Keressünk kicsit tovább…

Ez persze, hogy csábító, amikor nem lát az allergiás náthától az ember...

A mellékhatások sem kevésbé bosszantóak…

Az egyik oldalon megszabadulhatunk a szénanátha tünetektől, de mit érünk vele, ha helyette a gyógyszerek mellékhatásaként fáradékonyság, levertség, fejfájás… stb. várható

Az egyik oldalon megszabadulhatunk a szénanátha tünetektől, de mit érünk vele, ha helyette a gyógyszerek mellékhatásaként fáradékonyság, levertség, fejfájás… stb. várható – még ha a fenti komolyabb lehetőségekkel nem is számolunk. Hogy mennyit költ el közben az ember erre, arról nem beszélek most. A pénztárcánk is a gyógyszeres kezelés “mellékhatásaitól” szenvedhet, ha tartósan szedni kell. Márpedig olvasóink beszámolója alapján azt mondhatom, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy a gyógyszeres kezelés tartós megoldást jelentene.

Egyesek több mint 10 éve a gyógyszerekkel és a kicsit enyhébb tünetekkel – na meg a mellékhatásokkal és beletörődéssel élnek.

Szóval ezért keresik annyian az alternatív gyógymódokat?

Akik szeretnék megóvni a szervezetüket a folyamatos gyógyszeres kezeléstől és magukat is a váratlan mellékhatásoktól, azok jellemzően elkezdik keresgélni a természetes megoldásokat. Népi feljegyzések, gyógynövényes teák, gyógynövényekből készült krémek… és ki tudja még mi mindenre lelnek.

Mivel ezek természetes antihisztaminként viselkednek, elérhetünk velük enyhülést, de egyénenként tesztelni kell, hogy kinek és mi válik be.

Mivel ezek természetes antihisztaminként viselkednek, elérhetünk velük enyhülést, de egyénenként tesztelni kell, hogy kinek és mi válik be...


Sajnos ezek nem tartalmazzák a számunkra szükséges hatóanyagot megfelelő mennyiségben…

…és kellően koncentráltan, ezért csekélyebb eséllyel várhatunk tartós eredményeket, azonban jó hír, hogy az esetleges mellékhatásaik is elhanyagolhatók, vagy nem ismertek.

Egyes embereknél allergiás sokkot – azaz közvetlen életveszélyt is okozhat.

Itt említeném meg a “veszélyes praktikákat” is még egyszer, hiszen a népi megfigyelésekre hivatkozva sokszor hajmeresztő ötleteket is kaphatunk az interneten. Egyes embereknél allergiás sokkot – azaz közvetlen életveszélyt is okozhat. Közösségi oldalunkon is éberen kell kezelnünk ezeket a kommenteket, hogy nehogy valaki készpénznek vegye a kéretlen javallatot és mentős utazás legyen a próbálkozás vége.

Kezelje Ön is fenntartásokkal és kérdezze meg kezelőorvosát egy-egy ilyen tanács megfogadása előtt!

Szóval nincs remény, tanuljunk meg akkor együtt élni a szénanátha tünetekkel?

Szóval nincs remény, tanuljunk meg akkor együtt élni a szénanátha tünetekkel?

Szó sincs róla. Bár nincs egységes megoldás, ami kivétel nélkül mindenkinek jó, a javulást ígérő kezelést továbbra is érdemes kutatni a megfelelő körültekintés mellett. 

Ezt kutatva talált rá egy magyar orvos is – Dr. Csokonay Péter – egy világkiállításon egy forradalmi eszközre, amely segítséget nyújthat az allergiás nátha tünetektől szenvedőknek. 

Mivel maga is szénanáthás volt, tárgyalásokba kezdett, hogy nálunk is elérhetővé váljon a módszer…

Képzeljen el egy parányi készüléket amelyet a gyerekek is tudnak használni…

Teljesen fájdalommentes az 5 perces kezelés és nincs egyetlen ismert mellékhatása sem. Fényterápiával működik, és az orrban kell alkalmazni – tünet erősségtől függően – naponta többször is. Szűk spektrumú vörös fénye az orrnyálkahártya duzzanatát, gyulladását veszi célba, és igen hatékonyan nyugtathatja meg azt, így csökkentheti a kellemetlen tüneteket. Egyszeri költség a gyógyszerrel szemben, csupán elemet kell benne cserélni időnként, és napi néhány kezeléssel elérheti a kívánt célt a beteg.

Ön is a szénanátha kínzó tüneteivel küzd? Vessen véget ennek a Bionette készülékkel...


De tényleg ennyire egyszerű lenne?

Ön is a szénanátha kínzó tüneteivel küzd? Vessen véget ennek a Bionette készülékkel...

Egyet valóban látnunk kell: ez sem – ahogy a fent említett többi módszer sem – szünteti meg a kiváltó okot. A gyártó viszont ez esetben korrektül leírja, hogy az allegriás nátha – szénanátha – tünetinek kezelésben segít.
Ami riasztó is lehetne. De a fentebb felsorolt egyéb módszerek sem kecsegtetnek egyelőre egy szénanáthás beteget kedvezőbb alternatívával. Sőt…

Nem láttam még azelőtt példát arra, hogy valaki akár lebeszli a lehetséges pácienseit a vásárlásról, ha kell…
Mindeddig!
Meg kell említeni azért, hogy a legfontosabb az lenne, hogy az allergia okait is kezeljük, ne csak a tüneteket. Fontos, hogy a tüneteket csökkentsük, mert amikor akadályozza a mindennapjaiban az embert, az rendkívül bosszantó tud lenni. De lássuk be, egy orvos is vélhetőleg a tüneti kezelésről hamarosan áttérne az oki kezelésre és nem szedne évről évre gyógyszert, ha tudná, hogy van természetesebb módszer.

Ne vegye meg a készüléket, ha előzetes konzultációnkon kiderülne, hogy Önnek nem való a Bionette…

Szakértőink most díjmentes konzultációs lehetőséget biztosítanak érdeklődőinek, és akár díjmentes Bionette készüléket is szerezhet.

A díjmentes konzultációhoz most egyszerűen hozzájuthat, csak kattintson az alábbi zöld gombra!

Csak kitölti rövid űrlapunkat és 1-2 munkanapon belül visszahívja egy konzulens néhány további kérdéssel és személyre szabott javaslatával a tüneti és az oki kezelését illetően. 
Ennyit megér, nem?

Kattintson ide és írja meg Ön is problémáját szakértőnknek:

A SZAKÉRTŐ VÁLASZOL

Mondja el Ön is a véleményét a cikk alatt…

Szívesen kipróbálná a fényterápiát?
Próbált már hasonló módszert?
Mit tapasztalt?
Önnek mi vált be?

Kérem, írja meg nekünk hozzászólásban cikkünk alatt, hogy az olvasóink egymás tapasztalataiból is tanulhassanak!

Temesvári Richárd
Mindig érdekelt, hogyan lehet az ember problémáit természetes eljárásokkal javítani. Nem vagyok egy “gyógyszerszedő” típus, mindig a megelőzésre helyeztem a hangsúlyt saját magam és családom életében is. Van azonban, hogy egyes bajok akkor is megtalálnak, ha igyekszem a lehető legjobban vigyázni magamra. Ilyen a szénanátha is. Ezért kezdtem el foglalkozni olyan otthon alkalmazható kezelés felkutatásával, ami segít elviselhetőbbé tenni a nyomasztó tüneteket úgy, hogy nem okoz semmilyen mellékhatást. Ez ihlette a blogomat is. Bízom benne, hogy sok embernek segíthetek vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TELEFONOS RENDELÉSHEZ VAGY SZAKÉRTŐI TANÁCS KÉRÉSÉHEZ KOPPINTSON A TELEFONSZÁMRA

+36204110765