websikehealthcheck

Szénanátha kezelése

Mik az allergiás nátha tünetei és melyik kezelési módok a legnépszerűbbek?

Az allergiás tünetek nagymértékben függnek attól, hogy mi váltja ki az allergiát és milyen erősen reagál a szervezet az allergiát okozó anyagra.

Az allergiás tünetek nagymértékben függnek attól, hogy mi váltja ki az allergiát és milyen erősen reagál a szervezet az allergiát okozó anyagra.
Igazán változatos tüneteket tapasztalhat egy allergiától szenvedő ember: bőr, légúti, emésztőrendszeri vagy szinte az egész testet érintő tünetek is jelentkezhetnek.

Nézzük tehát, mik a jellemző allergiás nátha tünetek és mit tehetünk ellene?

Először is tisztázzuk: Mi az oka az allergiás tünetek megjelenésének?

Az allergia tünetei az immunrendszerünk túlműködése miatt jelennek meg. Ennek a túlműködésnek a következménye, hogy a szervezetünk ártalmatlan anyagokra is úgy reagál, mintha az káros és veszélyes lenne, ezért védekeznie kellene ellene. Ezek az anyagok az allergének. Leggyakoribb allergének a pollen, por, állatszőrök, különféle ételek.

Az allergia tünetei különféle mértékűek lehetnek…

Van, hogy csak kicsit kellemetlennek tapasztaljuk, de rendkívül bosszantóak, vagy akár életveszélyesek is lehetnek.

Az sem mindegy, hogy milyen időszakban és mennyi ideig jelentkezik az allergia. Egyeseknél jelentkezhet szezonálisan, másoknál akár egész évben is.

 Abban azért egyetérthetünk, hogy az  allergia tünetei ha hosszú távon fennállnak, akkor nagymértékben ronthatja az életminőségünket.

az allergia tünetei ha hosszú távon fennállnak, akkor nagymértékben ronthatja az életminőségünket

A szénanátha az egyik leggyakoribb…

…mely a megfázáshoz hasonló tüneteket okoz. Ezek az allergiás nátha legismertebb tünetei:

  • orrfolyás,
  • orrdugulás,
  • orrviszketés,
  • torokfájás,
  • száraz köhögés,
  • tüsszögés,
  • bedagadt, viszkető, vörös szemek,
  • rossz közérzet,
  • fáradtság…

Ezek az allergiás tünetek  sokszor nagymértékben akadályozhatják a hatékony munkát, a sportot, a családdal töltött értékes időt vagy a kielégítő pihenést is. Mit tehet, akinél jelentkeznek az allergia bosszantó tünetei?

Napjainkban is sokan választják a tünetek megszüntetését ígérő gyógyszereket, orrspray-ket


A gyógyszerek alkalmazása a legkézenfekvőbb megoldás, de…

Napjainkban is sokan választják a tünetek megszüntetését ígérő gyógyszereket, orrspray-ket.

A vény nélkül kapható szerek sok esetben sajnos nem túl hatékonyak és mellékhatásokat is felfedezhetünk használatuk közben. Ilyen gyakori mellékhatások az álmosság, fáradékonyság, koncentrációs zavarok, amely szintén kihat a munkában nyújtott teljesítményünkre is.


A kezeletlen allergia könnyen szövődményekhez, asztmához vezethet…

Ha az orrnyálkahártya folyamatosan duzzadt és be van gyulladva, akkor más betegségekre is sokkal fogékonyabbak vagyunk. Mindenképpen kezelnünk kell az allergiás tüneteket vagy megszüntetni az allergia kiváltó okát, ezáltal a szövődményeket is elkerülhetjük.


Létezik olyan módszer, ami mellékhatások nélkül segíthet?

A allergia megszüntetésének kétségtelenül hatékony módja az allergén teljes elkerülése. Sokszor azonban nem is tudjuk mit kéne elkerülnünk, hiszen nem ismerjük az allergént. De még, ha ismernénk is… valljuk be, sokaknak ezt szinte lehetetlen kivitelezniük. Éppen ezért egyre többen keresnek természetes megoldásokat az allergia tüneteinek enyhítésére.

Ilyen lehet a gyógytea fogyasztás, az aromaterápia és már alternatív módszer is, azonban érdemes vigyázni, mert sok esetben ezek orvosilag nem tesztelt megoldások és akár veszélybe is sodorhatjuk magunkat vele. Másik hátránya az szokott lenni ezeknek a lehetőségeknek, hogy lassan fejtik ki hatásukat a bosszantó szénanátha tünetekkel szemben.

A allergia megszüntetésének kétségtelenül hatékony módja az allergén teljes elkerülése.

Egy kitűnő megoldás lehet azonban a fényterápia…

…ami manapság egyre elterjedtebb és klinikai tesztek is igazolják már hatékonyságát. Ha naponta pár percet szánunk a kezelésre, nagyon szép javulást érhetünk el, sőt, szinte teljesen meg is szüntetheti az allergiás tüneteket. Egyes készülékeket szinte bárki – akár a gyerekek is – bártan használhatja, hiszen semmiféle ismert mellékhatása nincsen és teljesen fájdalommentes is.

Sokan válasszák gyógyszeres kezelés mellé is, hiszen tudósok és orvosok kivizsgálták, hogy nem lép ismert kölcsönhatásba semmivel, így biztonságosan alkalmazható a hatékonyság növelésére, vagy akár a nem kívánt szerek csökkentésére is. Az egyik legismertebb fényterápiás módszerrel működő eszköz manapság a Bionette is, melyről további információkat ITT érhet el.

Elolvasom a tájékoztatót

Azonban sokakban felmerül, hogy nekik is hatásos lehet-e ez a módszer, ezért a Bionette forgalmazója most díjmentes konzultációs lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnék egy szakértővel megvitatni a lehetőségeiket. Kattintson ide és tegye fel kérdéseit ingyenesen most Ön is:

SZAKÉRŐNK VÁLASZOL

Temesvári Richárd
Mindig érdekelt, hogyan lehet az ember problémáit természetes eljárásokkal javítani. Nem vagyok egy “gyógyszerszedő” típus, mindig a megelőzésre helyeztem a hangsúlyt saját magam és családom életében is. Van azonban, hogy egyes bajok akkor is megtalálnak, ha igyekszem a lehető legjobban vigyázni magamra. Ilyen a szénanátha is. Ezért kezdtem el foglalkozni olyan otthon alkalmazható kezelés felkutatásával, ami segít elviselhetőbbé tenni a nyomasztó tüneteket úgy, hogy nem okoz semmilyen mellékhatást. Ez ihlette a blogomat is. Bízom benne, hogy sok embernek segíthetek vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TELEFONOS RENDELÉSHEZ VAGY SZAKÉRTŐI TANÁCS KÉRÉSÉHEZ KOPPINTSON A TELEFONSZÁMRA

+36204110765